Hva lønner seg? Å eie eller leie bobil?

For mange bobilinteresserte kan det å leie bobil være en bedre løsning enn å kjøpe. Tenker du på å kjøpe, bør du først regne på om det kan lønne seg å leie i stedet.

Les mer her...

Kan jeg ta med bil på Hurtigruten? Pris?

Ja, du kan ta med bil på Hurtigruten, men det er begrensninger på bilens størrelse. Du kan dessverre ikke ta med bobil på Hurtigruten. For de fleste av skipene gjelder følgende begrensninger (men du må sjekke med Hurtigruten for å være sikker):

  • Høyde: 2,40 m (2,20 på MS Midnatsol og MS Trollfjord)
  • Bredde: 2,40 m
  • Lengde: 6,40 m
  • Vekt: 5000 kg

Det betyr dessverre at selv en liten bobil ikke får plass.

 

Er det spesielle trafikkskilt de som kjører bobil må vite om?

611 Toalettømmeanlegg: Her kan du tømme toalettanken. I bobilkomedien RV er det en scene der Robin Williams prøver å tømme doen på den bobilen han har leid.

skilt dotømming

 

621 Bobilplass: Vi har fått vårt eget skilt! Her skal det være tilrettelagt spesielt for oss som kjører bobil!

bobilplass skilt

 

807.9 Kjøretøy særskilt innredet til campingbruk (bobil): Dette er et underskilt, slik at skiltet over gjelder spesielt for oss med bobil.

bobilskilt

 

152 Sidevind: Siden bobilen har et mye større vindfang enn den personbilen du sannsynligvis kjører rundt i til daglig, bør du være spesielt oppmerksom ved sterk vind.

bobilskilt vind

 

 

Er det spesielle trafikkregler folk som kjører bobil må kunne?

Nei.

 

 

Kan jeg bevege meg fritt rundt i bobilen mens den kjører? Må man bruke bilbelte i bobil?

I likhet med personbiler skal fører og passasjerer alltid bruke bilbelte når bilen er i fart. Du kan derfor ikke bevege deg fritt rundt i bobilen mens den kjører!

 

 

Aksepterer alle campingplasser bobil?

Så vidt vi kjenner til aksepterer alle campingplasser bobil. Bobilferie er en ferieform i vekst, og de fleste opplever å bli tatt godt imot alle steder. Vi setter pris på å få vite det hvis noen vet om eller opplever campingplasser som ikke aksepterer bobiler. Eller om campingplasser som er spesielt positive til bobiler.

 

Hays Bobil

Hays Bobil er ekspert på bobilutleie, og vi har mange års erfaring.

Vi har fornøyde kunder fra Nordkapp til Lindesnes, og er stolte av å ha mange kunder som kommer tilbake år etter år. Hos oss er det trygt å leie bobil.

Les mer...

Oslo Bobilutleie as og Autocamper Norge

Oslo Bobilutleie as og Autocamper Norge har 10 biler for utleie - derav 3 alkove og 7 halvintegrerte bobilerer og en "Bybobil". Noen av bilene har hengerfeste eller automatgir. Alkovebilene er registrert for 6 personer. De halvintegrerte billene er registrert for 4 og 5 personer. Bybobilen har 2 gode sengeplasser, med mulighet for en ekstra voksen eller 2 barn.

Les mer...

Bobilforum (Drammen)

Bobil som alternativ i ferien er blitt populært og det selges biler som aldri før. Går du med tanker om kjøp av bobil, kan en leieperiode gi deg de svar du måtte ønske. En tur langs landeveien til by eller land vil gi deg helt nye inntrykk. Det er en fantastisk frihetsfølelse. Bobilforum har nye biler for utleie, vi vil prioritere bobiler med fornuftige motorer og god komfort.

Les mer...

 

Spesielle tilbud

Bobilutleie i Norge er på Facebook! Her kan bobilutleiere legge ut spesielle tilbud. Klikk på "Like" og del dine bobilminner med andre, motta de beste tilbudene og delta i diskusjonen!

Du kan også legge ut spørsmål og be om ferietips!

Overnatte med bobil på rasteplass

Det er tillatt å overnatte på rasteplasser i Norge, men du kan bare stå der i maks ett døgn. I andre land gjelder andre regler. I Danmark er det kun lov å overnatte på godkjent campingplass eller på en av de mange forskjellige bobilplasser.

Kos på campingtur

 

 

Campingguide fra NAF

NAF har en campingguide som du kan få gratis ved å oppsøke hovedkontoret, et av NAFs medlemskontorer, på et NAF-senter, NAF-testestasjoner og alle campingplasser i NAFs campingkjede. Les mer på NAF.no

Bobilforeningen

Norsk Bobilforening er Nordens største rene bobilforening. Foreningen har seks regioner fordelt over hele Norge. Bobilforeningen har et servicekontor i Fredrikstad med heltidsansatte personer.

Legg ut forespørsel på vår Facebook-side

På vår Facebook-side kan du gratis legge ut forespørsel om å leie bobil. Interesserte utleiere vil da svare deg.